Łososiowa pasta
Hej 😊 Jak często jesz rybę?🐟 W naszej tradycji bardzo mało jadamy ryby. Najczęściej chyba w piątek i to nie zawsze. A to błąd! Ryby dostarczają nam korzystnych dla nas kwasów tłuszczowych i minerałów. Według badań w ubiegłym roku przeciętny Polak zjadł 12,48 kg ryb. Niestety jest to spadek w porównaniu do poprzednich lat. Wykazano również, że spadło spożycie dorszy oraz łososia. Natomiast wzrosła ilość spożywanych makreli i morszczuka. 🐟Jeśli chodzi o spożycie to na wysokim miejscu znajdują śledzie oraz mintaj. Ale co będę Was zanudzać jakimiś danymi, czas na przepis😉.
Składniki:
Wykonanie:
Rybę obieramy i rozdrabiamy. Dodajemy chrzan oraz jogurt. Kroimy zieloną cebulkę i dodajemy. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem.😊
Składniki:
- Łosoś wędzony ok. 120g
- 1 łyżeczka chrzanu tartego
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- zielona cebulka
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Rybę obieramy i rozdrabiamy. Dodajemy chrzan oraz jogurt. Kroimy zieloną cebulkę i dodajemy. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem.😊
Komentarze
Prześlij komentarz