艁ososiowa pasta

Hej 馃槉 Jak cz臋sto jesz ryb臋?馃悷 W naszej tradycji bardzo ma艂o jadamy ryby. Najcz臋艣ciej chyba w pi膮tek i to nie zawsze. A to b艂膮d! Ryby dostarczaj膮 nam korzystnych dla nas kwas贸w t艂uszczowych i minera艂贸w. Wed艂ug bada艅 w ubieg艂ym roku przeci臋tny Polak zjad艂 12,48 kg ryb. Niestety jest to spadek w por贸wnaniu do poprzednich lat. Wykazano r贸wnie偶, 偶e spad艂o spo偶ycie dorszy oraz 艂ososia. Natomiast wzros艂a ilo艣膰 spo偶ywanych makreli i morszczuka. 馃悷Je艣li chodzi o spo偶ycie to na wysokim miejscu znajduj膮 艣ledzie oraz mintaj. Ale co b臋d臋 Was zanudza膰 jakimi艣 danymi, czas na przepis馃槈.

  Sk艂adniki:
  • 艁oso艣 w臋dzony ok. 120g
  • 1 艂y偶eczka chrzanu tartego
  • 3 艂y偶eczki jogurtu naturalnego
  • zielona cebulka
  • s贸l
  • pieprz

Wykonanie:
Ryb臋 obieramy i rozdrabiamy. Dodajemy chrzan oraz jogurt. Kroimy zielon膮 cebulk臋 i dodajemy. Wszystko doprawiamy sol膮 i pieprzem.馃槉




Komentarze

Popularne posty