Pieczone jabłka
Pogada dziś nie za dobra, wiec trzeba jakoś naładować się przed nowym tygodniem. Postanowiłam przygotować potrawę, która przypomina trochę dzieciństwo - pieczone jabłko. Tych owoców mamy teraz pod dostatkiem, więc czemu nie skorzystać.
Składniki:
Jabłko umyj, przetnij na pół i wydrąż gniazdo z pestkami. Do każdej połówki w miejscu gniazda dajemy łyżeczkę masła orzechowego, a na górę pokrojoną morelę. Zapiekamy w piekarniku około 20- 30 minut w 200 stopniach Celsjusza. Po pieczeniu można posypać kakaem. Gotowe ! Smacznego ;-)
Składniki:
- 1 jabłko typu Lobo
- 2 łyżeczki masła orzechowego
- 3 morele suszone
- 1 łyżeczka kakao
Jabłko umyj, przetnij na pół i wydrąż gniazdo z pestkami. Do każdej połówki w miejscu gniazda dajemy łyżeczkę masła orzechowego, a na górę pokrojoną morelę. Zapiekamy w piekarniku około 20- 30 minut w 200 stopniach Celsjusza. Po pieczeniu można posypać kakaem. Gotowe ! Smacznego ;-)
Komentarze
Prześlij komentarz