Surówka z selerem naciowym
Pytacie o przepis na drugie śniadania lub podwieczorek? Odpowiedź to sałatka, bardzo prosta w wykonaniu i oczywiście zdrowa. Na początku mojej kulinarnej przygody nie jadłam wcale selera naciowego. Z czasem udało się skomponować przepis idealny -> sałatka warzywno-owocowa. Zapomniałam jeszcze o najważniejszy jest to niskokaloryczna potrawa. Spróbuj tego połączenia :-)


Składniki:
Wykonanie:
Jabłko obieramy. Seler naciowy i jabłko kroimy w paski, następnie mieszamy razem. Wszystko posypujemy żurawiną. Możemy również dodać do tego jogurt lub jakiś kawałek mięsa czy twarogu - i będzie gotowa pełnowartościowa kolacja :-)
Składniki:
- 2 łodygi selera naciowego około 90 g
- 1 jabłko około 180 g
- 1 łyżka suszonej żurawiny około 12 g
Wykonanie:
Jabłko obieramy. Seler naciowy i jabłko kroimy w paski, następnie mieszamy razem. Wszystko posypujemy żurawiną. Możemy również dodać do tego jogurt lub jakiś kawałek mięsa czy twarogu - i będzie gotowa pełnowartościowa kolacja :-)
- Energia - 149 kcal
- Białko - 1,4 g
- Tłuszcz - 0,7 g
- Węglowodany - 35,6 g
- Błonnik - 6,6 g
Komentarze
Prześlij komentarz