Surówka z selerem naciowym

Pytacie o  przepis na drugie śniadania lub podwieczorek?  Odpowiedź  to sałatka, bardzo prosta w wykonaniu i oczywiście zdrowa. Na początku mojej kulinarnej przygody nie jadłam wcale selera naciowego. Z czasem udało się skomponować przepis idealny -> sałatka warzywno-owocowa. Zapomniałam jeszcze o najważniejszy jest to niskokaloryczna potrawa.  Spróbuj tego połączenia  :-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki:

  • 2 łodygi selera naciowego około 90 g

  • 1 jabłko około 180 g

  • 1 łyżka suszonej żurawiny około 12 g


Wykonanie:

Jabłko obieramy. Seler naciowy i jabłko kroimy w paski, następnie mieszamy razem. Wszystko posypujemy żurawiną. Możemy również dodać do tego jogurt lub jakiś kawałek mięsa czy twarogu - i będzie gotowa pełnowartościowa kolacja  :-)

  • Energia - 149 kcal

  • Białko - 1,4 g

  • Tłuszcz - 0,7 g

  • Węglowodany - 35,6 g

  • Błonnik - 6,6 g

Komentarze

Popularne posty