Owsianka z bananem i porzeczką

Nie od dziś wiadomo, że śniadanie to podstawa każdego dnia. Dziś podzielę się z Wami mają (mam nadzieję, że smaczną) propozycją śniadania. Porzeczkę, którą dodaje do tej owsianki jest z domowego soku porzeczkowego, ale można wykorzystać również owoce z kompotu albo po prostu mrożone. A więc do dzieła  :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Składniki:

5 łyżek płatków owsianych

3 łyżki jogurtu naturalnego

1 banan

2 łyżki porzeczki

opcjonalnie można dodać cynamon

Wszystkie składniki łączymy razem. (banana kroimy lub rozgniatamy widelcem) Jeśli chodzi o mnie to jest słodko- kwaśny przepis, który mi bardzo smakuje.

Energia: 444kcal

Białko: 11,9 g

Tłuszcz: 5,8 g

Węglowodany: 93,6 g

Błonnik: 10,9 g

Komentarze

Popularne posty