Owsianka z bananem i porzeczką
Nie od dziś wiadomo, że śniadanie to podstawa każdego dnia. Dziś podzielę się z Wami mają (mam nadzieję, że smaczną) propozycją śniadania. Porzeczkę, którą dodaje do tej owsianki jest z domowego soku porzeczkowego, ale można wykorzystać również owoce z kompotu albo po prostu mrożone. A więc do dzieła :-)

Składniki:
5 łyżek płatków owsianych
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 banan
2 łyżki porzeczki
opcjonalnie można dodać cynamon
Wszystkie składniki łączymy razem. (banana kroimy lub rozgniatamy widelcem) Jeśli chodzi o mnie to jest słodko- kwaśny przepis, który mi bardzo smakuje.
Energia: 444kcal
Białko: 11,9 g
Tłuszcz: 5,8 g
Węglowodany: 93,6 g
Błonnik: 10,9 g
Składniki:
5 łyżek płatków owsianych
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 banan
2 łyżki porzeczki
opcjonalnie można dodać cynamon
Wszystkie składniki łączymy razem. (banana kroimy lub rozgniatamy widelcem) Jeśli chodzi o mnie to jest słodko- kwaśny przepis, który mi bardzo smakuje.
Energia: 444kcal
Białko: 11,9 g
Tłuszcz: 5,8 g
Węglowodany: 93,6 g
Błonnik: 10,9 g
Komentarze
Prześlij komentarz