Omlet z pomidorem i jarmużem
A więc do roboty, co potrzeba:
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka 2%
- 1 łyżka masła
- 1 pomidor
- garść jarmużu
- ząbek czosnku
Wykonanie:
Na maśle podsmażyłam czosnek i jarmuż (obrany z grubych łodyg i pokrojony na mniejsze kawałki). W między czasie Jajka rozbiłam do szklanki i wymieszałam z mlekiem (możemy w tym momencie już je doprawić lub po wylaniu na patelnie). Pokroiłam pomidora na plasterki. Gdy jarmuż był już zwiędnięty, dodajemy pomidor. Następnie wylewamy na warzywa przygotowaną wcześniej masę (jajko +mleko). Przykrywamy do momentu, gdy jajka się zetną. Oczywiście podajemy z źródłem węglowodanów, by posiłek był pełno wartościowy, w moim przypadku było to pieczywo. Życzę smacznego ;-)
Komentarze
Prześlij komentarz