Omlet z pomidorem i jarmużem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A więc do roboty, co potrzeba:

  • 2 jajka

  • 2 łyżki mleka 2%

  • 1 łyżka masła

  • 1 pomidor

  • garść jarmużu

  •  ząbek czosnku


Wykonanie:

Na maśle podsmażyłam czosnek i jarmuż (obrany z grubych łodyg i pokrojony na mniejsze kawałki). W między czasie Jajka rozbiłam do szklanki i wymieszałam z mlekiem (możemy w tym momencie już je doprawić lub po wylaniu na patelnie). Pokroiłam pomidora na plasterki. Gdy jarmuż był już zwiędnięty, dodajemy pomidor. Następnie wylewamy na warzywa przygotowaną wcześniej masę (jajko +mleko). Przykrywamy do momentu, gdy jajka się zetną. Oczywiście podajemy z źródłem węglowodanów, by posiłek był pełno wartościowy, w moim przypadku było to pieczywo. Życzę smacznego ;-)

Komentarze

Popularne posty