MÓWIMY DOŚĆ NUDNYM KANAPKOM
Hejka!😊 Dziś zaglądam do lodówki,
żeby coś zjeść, a tam tylko światło😔. Znalazłam paczuszkę ryby
wędzonej 🐟i paprykę konserwową 😉 Co z tego zrobić? Jakieś
pomysły? Tak, pasta rybna na kanapkę. W dzisiejszych czasach mało
osób je ryby, bojąc się zanieczyszczeń i metali ciężkich, które
mogą zawierać. Ale mimo to zachęcam do jedzenia ryb! A więc do dzieła.
Składniki:
125 g wędzonej ryby w moim przypadku
pstrąg
1 szt konserwowanej papryki
10 kaparów
1 łyżka musztardy
2 łyżki jogurtu naturalnego
natka pietruszki
sól
pieprz
Wykonanie: Rybę obieramy z ości i
dzielimy na mniejsze kawałki. Paprykę kroimy w kostkę. Kapary
kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko mieszamy i dodajemy musztardę
i jogurt naturalny. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem oraz
posypujemy natką pietruszki. I pyszna pasta kanapkowa gotowa 😉😉😊
Komentarze
Prześlij komentarz