MÓWIMY DOŚĆ NUDNYM KANAPKOM



Hejka!😊 Dziś zaglądam do lodówki, żeby coś zjeść, a tam tylko światło😔. Znalazłam paczuszkę ryby wędzonej 🐟i paprykę konserwową 😉 Co z tego zrobić? Jakieś pomysły? Tak, pasta rybna na kanapkę. W dzisiejszych czasach mało osób je ryby, bojąc się zanieczyszczeń i metali ciężkich, które mogą zawierać. Ale mimo to zachęcam do jedzenia ryb! A więc do dzieła.







Składniki:
125 g wędzonej ryby w moim przypadku pstrąg
1 szt konserwowanej papryki
10 kaparów
1 łyżka musztardy
2 łyżki jogurtu naturalnego
natka pietruszki
sól
pieprz

Wykonanie: Rybę obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki. Paprykę kroimy w kostkę. Kapary kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko mieszamy i dodajemy musztardę i jogurt naturalny. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem oraz posypujemy natką pietruszki. I pyszna pasta kanapkowa gotowa 😉😉😊

Komentarze

Popularne posty